Retete cu oua si carne de prepelite:
Oua de prepelita umplute
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
20 de oua de prepelita
250g iaurt de bivolita
125g smantana cu peste 12% grasime
300-400g castraveti murati
2-3 catei de usturoi
3 linguri de ulei de samburi de struguri(merge orice alt tip de ulei, insa acesta este mai sanatos consumat la rece)
Din cauza dimensiunii oualor, reteta necesita multa indemanare, deoarece presupune taierea oualor de prepelita fierte in prealabil, in jumatati si scoaterea galbenului in asa fel incat albusul sa ramana intact. Apoi galbenusurile sunt zdrobite.
Sosul are la baza reteta clasica de tzatziki si se face astfel: iaurtul trebuie scos din timp si pus intr-un bol pentru a se lasa zerul, sa spunem cu 30 de minute inainte sa puneti ouale la fiert. El trebuie verificat la intervale de 15 minute pentru a scurge zerul, altfel sosul o sa iasa foarte apos. Dupa aceea adaugati smantana. Intre timp, intr-un bol separat, frecati cateii de usturoi pisati cu sare si cu ulei si radeti castravetii murati. Adaugati usturoiul peste amestecul de iaurt si smantana si apoi castravetii murati, dupa ce i-ati scurs intr-un tifon.
Amestecati galbenusul cu sos si puneti peste albusuri. Puteti servi aceasta reteta ca aperitiv. Pofta buna!
Prepelite la tava
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii 100 g unt
foi de vita
100 g slanină
piper
sare
dupa gust
400 ml vin sau supa.
Mod de preparare: